Casting pentru o nouă producție work in progress, în regia lui Irisz Kovacs

Înscrieri Fresh Start. Ediția a VI-a – rezidențe de creație Data limită: 20 aprilie
martie 15, 2023
Producția Teatrului Național Radiofonic „Anii ’60” de Ema Stere, în regia lui Mihnea Chelaru, a cucerit trofeul BBC Best European Drama
martie 21, 2023

creart / TEATRELLI pregătește un nou spectacol din seria de producții work in progress. Echipa de creație îi reunește pe Irisz Kovacs (regie), Doru Vatavului (dramaturgie), Ruxandra Bobleagă (mișcare), Clara Ștefana (scenografie) și Adrian Piciorea (atmosferă sonoră).

În acest sens, căutăm trei performeri până în 30 de ani (indiferent de sex).

Înscrierile se fac în perioada 16 – 20 martie 2023, prin transmiterea unui CV și a minim 3 fotografii la adresa de mail teatrelli@creart.ro.

Performerii selectați pentru a 2-a etapă a castingului vor fi anunțați în data de 22 martie, până în ora 14.00.

Etapa a 2-a, respectiv proba individuală, se va desfășura pe 23 martie, la Teatrelli, fiind urmată pe 24 martie de un workshop cu finaliștii.

Pentru a 2-a etapă, performerii selectați vor fi rugați să pregătească:

  • Un monolog la alegere;
  • Un moment nonverbal de maxim 3 minute, inspirat din monologul ales – temă pe care performerii sunt încurajați s-o abordeze dintr-o perspectivă cât mai personală, care să reflecte căutările lor artistice.

Repetițiile pentru prima etapă de montare a acestei producții work in progress se vor desfășura la Teatrelli, în perioada 10 – 14 aprilie și 29 aprilie – 5 mai, fiind urmate de 2 reprezentații în premieră în zilele de 6 și 7 mai 2023. Onorariul va acoperi perioada de repetiții și cele 2 reprezentații aferente primei etape de lucru.

Cea de-a doua etapă de montare (respectiv cea finală) este programată pentru anul 2024, urmând ca spectacolul să intre ulterior în repertoriul Teatrelli.

Noua producție work in progress a fost selectată în cadrul open call-ului lansat de creart/Teatrelli în 2021, în vederea montării unui spectacol-laborator. Selecția a fost realizată de către un juriu format din criticul de teatru Octavian Saiu, regizorii Radu Nica și Cristian Ban, precum și Roxana Lăpădat, director artistic Teatrelli.

În ideea dezvoltării Teatrelli într-un laborator de cercetare artistică, seria de performance-uri work in progress/spectacole-machetă își propune să ofere artiștilor cadrul necesar experimentărilor și căutărilor de noi forme de exprimare artistică, iar publicului ocazia de a urmări un spectacol în diferite etape de montare, de la cea „embrionară” la o variantă finalizată.

Din seria producțiilor work in progress creart/Teatrelli fac parte spectacolele: „Băiatul văduvă” (regia: Eugen Jebeleanu), „Dual – un performance despre prietenie” (concept: Leta Popescu) – ambele intrate deja în repertoriul Teatrelli, „Lasă-i să moară proști” (concept: Catinca Drăgănescu) – spectacol care va avea premiera în această stagiune, „The Others” – performance pentru câte un spectator (concept: Ioana Păun), „INT. EXT” (concept: Bobi Pricop, Mihai Păcurar), „4 Discursuri” – o instalație performativă de Nicoleta Lefter, Vlaicu Golcea și Mihai Păcurar, „Tranzacții” – performance pentru câte un spectator (regia: Krisztián Kiliti, dramaturgia: Ioana Hogman) etc.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide