Call de proiecte – Boiling Point 2

”A fost odată în România”, o poveste cu oameni simpli la țărmul Bunei Speranțe
decembrie 29, 2018
Tristețe & Melancolie ☞ spectacol lectură, regia Bobi Pricop
ianuarie 22, 2019

Simți că ai de oferit mai mult decât idei, experiențe la prima mână? Ai o idee de spectacol de teatru pe care o tot explici… cui nu trebuie?

Pune pe hârtie o propunere care să respecte criteriile concursului, detaliate mai jos, trimite-o la noi până pe 10 martie și împreună o putem transforma într-un spectacol de teatru POINT.

În urma call-ului din 2018, propunerile câștigătoare au fost: “Vara în care mama a avut ochii verzi” (de: Tatiana Țîbuleac, concept: Nicoleta Lefter, performer: Serghei Chiviriga) și “My Arm” (de: Tim Crouch, regie: Dragoș Alexandru Mușoiu, cu Vlad Udrescu), bine primite și de public și de criticii de teatru. Ne bucurăm că am putut susține realizarea celor două spectacole, aflate acum în repertoriul POINT și sperăm ca succesul lor să nu fie doar unul local.

Ilustrație de Alexandru Purcărea

Anul acesta, ne propunem din nou să descoperim echipe de artiști conectați deopotrivă la trendurile artistice internaționale, dar și la contexul social actual, local, artiști care urmăresc să chestioneze propriile certitudini și provoacă publicul să facă același lucru. Căutăm propuneri pline de sevă, care pot captiva spectatorii. Proiectele pe care le așteptăm cu interes ne-am dori să fie definite de o serie de caracteristici: autenticitate, intensitatea efectului asupra publicului, coerență, multitudinea conexiunilor pe care le generează, atât în mintea spectatorilor, cât și între spectatori și artiști.

Aplicațiile creatorilor care își doresc să ni se alăture vor consta în prezentarea scrisă a unei concepții artistice, în vederea montării unui spectacol la POINT în 2019, la o dată care va fi stabilită ulterior, de comun acord.

Aplicațiile vor fi alcătuite din:

  1. Un argument de maximum 2500 de cuvinte, care să conțină cât mai multe amănunte legate de viziunea și intențiile echipei artistice.
  2. Distribuția spectacolului trebuie atașată împreună cu CV-urile și portofoliile membrilor echipei. Echipa artistică trebuie să fie formată din absolvenți de studii superioare de specialitate (cu excepții argumentate).
  3. Bugetul de producție (incluzând drepturile de autor pe text) poate ajunge până la maximum 5000 euro net. Aplicația trebuie să conțină un buget estimativ, defalcat pe categorii, care să includă cât mai multe detalii legate de costurile de producție.
  4. În funcție de tipul de propunere, aplicația trebuie să conțină și textul spectacolului, într-o formă finală sau cât mai aproape de final.
  5. Nu vor fi luate în considerare proiecte care au fost prezente anterior și în alte spații culturale. Proiectul trebuie să fie creat, gândit și scalat special pentru spațiul POINT. Detalii tehnice aici.
  6. Repetițiile pentru spectacol nu trebuie să depășească 6 săptămâni. Premiera ar urma să aibă loc în septembrie-octombrie 2019, însă vom stabili de comun acord intervalele de timp pentru repetiții și premieră.

Proiectele vor fi trimise la adresa de e-mail: office@pointhub.ro

Dată limită de trimitere este 10 martie 2019, ora 23:00, iar rezultatele vor fi comunicate pe 22 martie 2019.

Proiectele vor fi evaluate de conducerea POINT și de un juriu de specialitate format din Cristina Modreanu (critic de teatru) și Florentina Bratfanof (director casting).

De menționat că unele dintre echipele artistice care aplică la acest call vor fi contactate în intervalul 10-20 martie 2019, pentru a stabili o întâlnire sau o conferință pe Skype cu juriul și echipa POINT, în vederea susținerii proiectelor de către aplicanți sau obținerii unor lămuriri suplimentare.

De asemenea, aplicanții câștigători vor avea libertatea de a aduce modificări argumentate proiectelor ulterior selecției, în perioada de producție a spectacolului, atâta timp cât acestea nu afectează negativ calitatea proiectului în forma în care acesta a fost evaluat de juriu. Aceste modificări vor fi discutate și agreate cu echipa teatrului. Bugetul de producție oferit de POINT nu poate fi însă depășit.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide