Caietele Masca#12 – Manifestele teatrului de stradă

Programul de joacă online 18 – 31 mai #teatruncasACASAteatru
mai 20, 2020
365 ZILE ÎN GERMANIA
mai 22, 2020

Teatrul Masca, instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Municipiului București, anunța lansarea numărului 12 al revistei online CAIETELE MASCA, cu tema Manifestele teatrului de stradă.

Adresată profesioniștilor de teatru, dar și publicului larg, interesat de spațiul teatral românesc alternativ, publicația își propune să descrie fenomenul teatrului de stradă din România printr-o serie de articole, interviuri, eseuri, dosare și reportaje. Scopul acestui demers este de a reliefa acest tip deosebit de discurs teatral și de a-l situa la adevărata valoare, prin raportarea la realitatea teatrală din Europa și din întreaga lume.

”În fața unei noi realități, pretenția ca arta să răspundă literal, direct și rapid crizei conține o notă subliminală de panică: un impuls de a demonstra publicului larg, printr-o afirmație definitivă despre un mare moment social, că arta este într-adevăr necesară, că arta încă poate însemna ceva, în ciuda unei frici tot mai mari că nu e deloc așa. Din toate aceste motive, discutăm, în numărul #12 al Caietelor Masca despre Manifestele teatrului de stradă, urmări ale momentelor de ruptură socio-politică de natură să producă noi forme artistice, și despre cei care și le-au imaginat și asumat, cu ecouri de diferite profunzimi.” (Cristina Modreanu – Editor)

Noul număr va fi disponibil pe www.caietelemasca.ro începând cu 22 Mai 2020, ora 18.00

Inițiator proiect – Anca Florea, Manager al Teatrului Masca

Editor – Cristina Modreanu

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide