„BURQA ȘI BASMA” premieră la Teatrul Municipal Baia Mare

Casa Poporului de Ilinca Stihi este finalista Premiilor Asia-Pacific Broadcasting Union 2020, categoria Radio Drama (ABU Prizes 2020)
octombrie 6, 2020
365 DE ZILE ÎN GERMANIA / 365 TAGE IN DEUTSCHLAND Teatru nou pentru copii și adolescenți
octombrie 12, 2020

Asociația Atelier 92 și Compania Col’jam din Casablanca, în colaborare cu, Teatrul Municipal din Baia Mare, au realizat spectacolul pluridisciplinar „Burqa și basma”, ca urmare a proiectului „Danse Contamination” finanțat de Organizația Internațională a Francofoniei, prin Programul  „Contrat de Confience” și a proiectului ”Burqa și basma – spectacol pluridisciplinar” finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Dedicat cercetării inovatoare în domeniul coregrafiei, scenografiei, artei digitale și scrierii dramatice, proiectul ”Burqa și basma – spectacol pluridisciplinar” este un exemplu de colaborare între artiști individuali și operatori culturali din Africa de Nord și Europa Centrală și de Est. Realizat după o idee a lui Radu Dinulescu, spectacolul are premiera duminică, 11 octombrie, de la ora 19.00, în sala mare a Teatrului Municipal iar următoarele reprezentații sunt programate în 18 octombrie și în 21 octombrie, de la ora 19.00.

Artiștii care au colaborat la realizarea spectacolului: Regia artistică: Raul Hotcaș și Wajdi Gagui (Tunisia), Coregrafia: Raul Hotcaș și Ahlam El Morsli (Maroc), Imagine 3D stereoscopică – Armand Richelet-Kleinberg (Belgia), Scenografie și costume: Mihai Vălu, Asistent Regie: Iulian Bulancea și dansatorii Carmen Bulancea, Denisa Blag, Camelia Blidar Strat, Raul Hotcaș, Iulian Bulancea, Esther Lozano Torne (Spania) și Yasmina Chouaib (Maroc).

„Spectacolul Burca și basma atinge un punct extrem de sensibil – violența contra femeii – temă care, atât în zona Africii de Nord, cât și la noi, în România, are conotații diferite, în funcție de cutume, tradiții și apartenențe religioase. Dar, indiferent de zona geografică, de calitatea culturală a spațiului exemplificat, de apartenența socială a subiecților, manifestările violenței au același impact uman, același profund efect degradant al grupului social în care se manifestă”. – Radu Dinulescu.

Spectacolul a fost prezentat în 2019 în formă de work-in-progress la Festivalul Internațional de Teatru „Atelier” de la Baia Mare și la „Festival Les Rencontres Chorégraphiques de Casablanca et Rabat”.

 

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide