Bucharest International Dance Film Festival 4 – 8 septembrie

Radio România se regăsește în lista producătorilor de top din media europeană prin selecția sitcom-ului UNDEva în 28 de Ilinca Stihi, la Prix Europa 2019
august 29, 2019
Festivalul de Teatru Piatra Neamt, ediția 31 – 18 septembrie – 2 octombrie 2019
septembrie 6, 2019

Tema celei de-a cincea ediții a BIDFF – The Network/ Reteaua – marchează începutul unei noi faze de dezvoltare a festivalului, atât prin integrarea în programarea oficială a filmelor din mai multe genuri, pentru diverse categorii de public, realizate de regizori de film, coregrafi, artiști vizuali, animatori și muzicieni, cât și prin inițierea unui laborator de dezvoltare de proiecte cinematografice dedicat scenariilor de mediu și lungmetraj care se află în prima fază de creație.

Bucharest International Dance Film Festival 2019 – BIDFF #5 se pregătește de start, iar juriul e pe poziții. La #BIDFF2019, Peter Schneider (SUA), primul președinte al Studiourilor Walt Disney și producător de film și teatru, celebrul creator de film de dans Andy Wood (UK), alături de Ada Solomon (RO), unul dintre cei mai importanți producători de film din România, Gulin Ustun (TR), directorul Meetings on The Bridge, platforma de co-producții din cadrul Istanbul Film Festival, și Martine Dekker (NL), directorul festivalului Cinedans din Amsterdam vor decide câștigătorii.

În competiția Internațională și în cursa pentru Trofeul Cel mai bun film s-au aliniat 30 de scurtmetraje, iar Conceptual Lab by Theo Nissim va oferi 1000 euro filmului care va avea cel mai puternic impact asupra juriului festivalului. Titlul de Cel mai bun film românesc îi va reveni unuia dintre cele 8 scurtmetraje prezentate în competiție. Cel mai bun musical, dintre cele 5 înscrise în concurs, va primi de asemenea un premiu de 500 de euro.
Premiul Cel mai bun proiect, din cadrul E X P A N D – industry days & script development lab va fi oferit de Asociatia de Dezvoltare a Filmului Romanesc în valoare de 1000 de euro.

Publicul, este, de asemenea, invitat să își desemneze filmul favorit.

„Ne dorim să conectăm artiști, producători, selecționeri și jurnaliști care chestionează viitorul corpului, printr-o manifestare artistică în care hibridizarea devine un pilon important pentru inovație. Pe de altă parte, vrem să avem o perspectivă cât mai realistă la nivel internațional, în ceea ce privește mijloacele de producție ale unui film de dans, hot spot-urile creative și colaborările din interiorul comunității din care facem parte.”

Simona Deaconescu, Director Artistic BIDFF

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide