Au început înscrierile pentru Ediția Aniversară cu numărul 10 a Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent!

DE NECONCEPUT – premiera celui de-al doilea spectacol online produs de Reactor
iulie 3, 2020
Zilele unteatru – Zece ani de activitate, celebrați în zece zile cu spectacole și concerte în aer liber
iulie 14, 2020

Organizațiile și trupele independente de teatru, dans și performance din toată țara sunt invitate să se înscrie la „Bucharest Fringe” – unul din cele mai longevive festivaluri independente din România.

Ajuns la Ediția Aniversară cu numărul 10, Festivalul se va desfășura în perioada 9 – 18 octombrie 2020 la Teatrul Apropo din București, dar și în alte spații sau în mediul on-line, prezentând publicului o selecție a celor mai bune producții ale teatrului independent din România din ultimul an. Perioada de înscrieri în cadrul Festivalului Bucharest Fringe este 10 iulie – 15 august 2020.

Condiții de înscriere:
Se pot înscrie în Festival spectacole independente de teatru și dans, performance-uri sau spectacole experimentale care au avut premiera în perioada 22 Iulie 2019 – 31 Iulie 2020.

Pentru Bucharest Fringe spectacole independente sunt producțiile care nu sunt realizate direct de către teatre finanțate de la bugetele de stat. În schimb, sunt acceptate colaborări între instituțiile independente și cele de stat.
Bucharest Fringe încurajează inovaţia, originalitatea, curajul artistic şi debutul artistic – valori care se regăsesc în criteriile principale de selecţie ale Festivalului.

Organizațiile și trupele de teatru independent din România pot lua parte la acest Festival completând fișa de înscriere ce poate fi descărcată de aici:
Formular Înscriere Bucharest Fringe 10

Pentru înscriere este obligatorie trimiterea unei înregistrări video complete a spectacolului pe un link youtube sau vimeo. După completare, fişa va fi trimisă pe adresa comunicare@teatrulapropo.ro, până cel târziu pe data de 15 august 2020, ora 24:00.

Spectacolele selecţionate vor intra în competiţia Bucharest Fringe care se va desfăşura în Bucureşti, la Teatrul Apropo în perioada 9 – 18 octombrie 2020*. În cadrul Festivalului se vor acordat premii sau burse de creație pentru artiștii independenți.
* În funcție de evoluția restricțiilor sociale generate de Pandemie, organizatorii vor lua toate măsurile de siguranță care se impun, inclusiv decizia de desfășurare on-line a anumitor evenimente, după caz.

Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent este un proiect organizat de Asociația TEATRUL.RO și co-finanțat  A.F.C.N.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

FRINGE

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide