Arta în acțiune cu Dan Perjovschi la Platforma Internațională de Teatru București # 7

Maratonul de teatru pentru adolescenți – PREZENT
septembrie 21, 2020
Spectacole austriece de ultimă oră în două festivaluri româneşti de referinţă – Performing Austria
septembrie 29, 2020

© Courtesy the artist & gregor podnar gallery berlin

Miercuri, 30 septembrie, ora 18, în avanpremiera celei de a 7-a ediții a Platformei Internaționale de Teatru București cu tema ”Our house is on fire/ne arde casa” vă invităm la un happening al cărui protagonist va fi artistul Dan Perjovschi. Cunoscut publicului din întreaga lume și având lucrări expuse în numeroase galerii internaționale, Dan Perjovschi este mai rar prezent în București, unde revine însă în această toamnă în mod cu totul excepțional.

Expoziția de desene pe tema platformei – Our house is on fire/Ne arde casa – poate fi deja vizitată outdoor, pe gardul Muzeului Național de Artă al României (Calea Victoriei 49-53), dar seara de 30 septembrie va fi una specială, incluzând prezența inedită a cunoscutului artist internațional pentru un performance supriză.

Alături de Dan Perjovschi vor fi prezenți Cristina Modreanu, curatoarea PITB, Anastasia Staicu, directoarea editurii Seneca/Ecologos și Joachim Umlauf, directorul Goethe Institut București, care găzduiește o expoziție Perjovschi începând din 3 octombrie.

***

Desenele lui Dan Perjovschi sunt excepționale avertismente artistico-politice ce iau pulsul și oglindesc societatea actuală, cu tulburările, dezechilibrele, stringențele ei. Platforma Internațională de Teatru București #7 include, ca preambul la derularea efectivă a programului de spectacole între 1 și 4 octombrie 2020, o expoziție în aer liber ce prezintă publicului bucureștean o selecție din seria “Climate, Planet, City and Greta series 2005-2020”, cele mai noi fiind desenate special pentru PITB#7.

Atâta vreme cât logica E C O N O M I E I nu devine sau nu include și E C O L O G I A, riscăm să cădem iremendiabil în capcana

***

Platforma Internațională de Teatru București – PITB#7 prezintă între 1-4 octombrie 2020 spectacole invitate din Austria, Marea Britanie și Franța/România, în premieră și în exclusivitate în cadrul PITB#7.

Program și bilete pe EVENTBOOK.

Prețul unui bilet este de 25 lei, iar accesul rămâne valabil timp de 24h de la ora anunțată a spectacolului. Accesul la spectacolele din seria Mratonului PREZENT este gratuit, pe bază de rezervare.

Detalii în pe https://www.facebook.com/BucharestInternationalTheaterPlatform

sau în broșura-program https://issuu.com/home/published/pitb7_brosura

Platforma Internațională de Teatru București – PITB#7 este un proiect ARPAS, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Cu sprijinul: Institutului Francez din România și al Forumului Cultural Austriac în cadrul programului Performing Austria. În parteneriat cu Muzeul Național de artă al României și Seneca/EcoLogos

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide