Ești o persoană deschisă și interesată să călătorești și să explorezi contexte noi?
Ai între 18 și 25 de ani și ai domiciliul stabil în București sau Bruxelles?
Esti blogger sau tânăr artist vizual și ți-ar plăcea să participi la un proces artistic participativ având ca subiect Europa?
Fundația Gabriela Tudor (București) și festivalul Next Generation, Please! organizat de BOZAR – Centrul de Arte Frumoase din Bruxelles lansează un apel de înscriere pentru 11 tineri din Belgia și România interesați să participe la dezvoltarea unui proiect de schimb artistic care se va derula la București și la Bruxelles în perioada noiembrie 2018 – mai 2019. Dezvoltat de coregraful Cosmin Manolescu, proiectul Emotional Europe își propune să observe modul de viață, interesele și poziționarea politică a noii generații, să reflecte asupra experiențelor care propun o ieșire din zona de confort și asupra noilor tendințe în arta contemporană, folosind conceptul de corp emoțional și problematizând rolul activismului în Europa de astăzi. Ce înseamnă să fii emoțional în prezent? Ce înseamnă să fii cetățean european? Care este viitorul Europei și cum putem contribui astăzi la el?
Proiectul se va derula sub forma a două scurte rezidențe-călătorii emoționale la București și Bruxelles, ateliere de lucru, precum și a unor serii de întâlniri cu activiști și oameni politici din Belgia și România. Persoanele interesate vor trebui să poată aloca timp pentru participarea la cele 2 rezidențe (aproximativ 12 zile de lucru, 5-6 ore/zi) și să participe la o serie de discuții și seminarii cu artiști, activiști și oameni politici belgieni și români privind viitorul Europei. Rezultatul proiectului va fi prezentat sub forma unui performance-instalație foto-video în cadrul festivalului Next Generation, Please! care va avea loc între 9 și 10 mai 2019 la BOZAR în Bruxelles. Organizatorii vor asigura toate costurile de transport, cazare și diurnă precum și un mic onorariu tuturor participanților.
Persoanele interesate sunt invitate să trimită o scrisoare de intenție, menționând motivele pentru care doresc să participe în proiect, cu câteva detalii despre viziunea personală privind Europa de astăzi, două fotografii (din care una tip portret) și un CV sau biografie, la adresa cosmin@danswanderer.ro. Artiștii vizuali sau bloggerii interesați vor trebui să includă linkuri la fotografiile/filmele/textele realizate și/sau un portofoliu artistic. Termenul limită pentru înscriere 20 septembrie 2018, iar rezultatele selecției vor fi anunțate până la sfârșitul lunii septembrie.
Pentru tinerii belgieni interesați, Cosmin Manolescu va conduce un atelier de dans și va organiza o întâlnire la BOZAR în data de 10 septembrie, între orele 18:00-21:00. Pentru tinerii români interesați, Cosmin Manolescu va organiza o întâlnire la București în data de 14 septembrie (data și locația urmând a fi confirmată ulterior). Detalii despre proiect la cosmin@danswanderer.ro sau 0722 322 366.
Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.
Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide