Apel de selecție pentru proiecte artistice care explorează relația dintre artă, sănătate și starea de bine

Ziua Mondială a Teatrului cu Păpuși: la mulți ani, Teatrul Gong!
martie 21, 2020
Transmisie online in memoriam Nagy Alfréd
martie 25, 2020

Inițiatorii proiectului european Art & Well-being invită artiști din Europa să propună lucrări artistice – instalații, performance, intervenții în spațiul public și altele– care explorează aspecte și teme legate de sănătate și starea de bine. În cadrul apelului vor fi selectate două categorii de proiecte: (1) dezvoltarea și producția de lucrări artistice care vor fi expuse și prezentate în cadrul expozițiilor Art & Well-being la Bruxelles, Cluj și Maribor în toamna anului 2020 și primăvara 2021 și (2) proiecte care vor fi dezvoltate pe parcursul unor rezidențe artistice de 1-2 săptămâni și găzduite de unul dintre cei trei parteneri artistici din Bruxelles, Cluj și Maribor.

Artiștii interesați sunt invitați să consulte condițiile apelului și să înscrie online propuneri de proiecte până la data de 8 aprilie 2020, pe website-ul: www.art-wellbeing.eu/form.

Un juriu internațional de experți va selecta 5 instalații/lucrări de artă și 3 proiecte pentru rezidențe artistice. Din fondurile proiectului vor fi acoperite costuri de producție și onorariile artiștilor, stabilite în funcție de specificul, durata și complexitatea proiectelor selectate.

  Despre proiectul Art & Well-being

Art & Well-being este un proiect co-finanțat de Comisia Europeană prin programul Europa Creativă, coordonat de Centrul Cultural Clujean și realizat în parteneriat cu BOZAR – Centre for Fine Arts Brussels (Belgia), UGM | Maribor Art Gallery (Slovenia) și Bruno Kessler Foundation (Italia).

Art & Well-being explorează impactul pe care arta și participarea culturală îl au asupra sănătății fizice, emoționale și mentale, susține abordări artistice noi și dezvoltă platforme de colaborare între actori din diferite discipline pentru a spori starea de bine la nivel individual și comunitar. Activitățile proiectului Art & Well-being au loc în perioada octombrie 2019 – iunie 2021 și includ producții artistice care explorează tema sănătății și stării de bine; crearea în spații și instituții publice a unor zone experimentale de relaxare și well-being; modele pilot ale unor programe de rețete culturale; un forum internațional și o serie de grupuri de lucru și ateliere dedicate relației dintre artă și well-being. Mai multe detalii: www.art-wellbeing.eu

Centrul Cultural Clujean dezvoltă aceste activități în cadrul programului Spațiu Interior, care explorează relația dintre artă și bunăstarea mentală și emoțională.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide