Apel de proiecte pentru laboratoarele de cercetare artistică Colectiv Performativ

100 de ani de România. Trei istorii secundare. Focus #3: Memorii
martie 28, 2019
Un Țăndărică Altfel pentru micii spectatori
aprilie 1, 2019

Asociația Colectiv A lansează proiectul Colectiv Performativ, care cuprinde un program de laboratoare de cercetare interdisciplinară derulat în perioada 1 iunie – 30 august 2019.

Colectiv Performativ este un proiect dedicat cercetării și inovării practicilor artistice din zona performance-ului și dansului contemporan în România, scopul proiectului fiind susținerea dezvoltării de noi limbaje artistice și diversificarea celor existente.

Programul este adresat artiștilor care derulează proiecte în sfera dansului contemporan, a performance-ului și a artelor vizuale.
Vor fi selectate trei proiecte care presupun colaborarea dintre coregrafi/performeri și artiști vizuali, scopul laboratoarelor fiind de a sprijini dezvoltarea formelor de exprimare artistică hibride tocmai pentru a lărgi spectrul artistic cu care interacționează dansul contemporan.

Echipele artistice vor fi beneficia de mentorat prin acompaniere atât la nivel de dezvoltare a conceptului și derulare a cercetării, cât și la nivel discursiv, prin prezența unui critic/teoretician.

Termen limită de înscriere: 19 aprilie 2019

Selectia artiștilor se va face pe baza unui dosar de participare, care va cuprinde:

  • descrierea proiectului (detalii despre concept și demersul artistic propus, maxim 2 pagini A4, format PDF);
  • scrisoare de motivație care să cuprindă și perioada disponibilă pentru participarea la laboratorul de cercetare (Perioada de derulare a laboratoarelor este 1 iunie – 30 august 2019);
  • biografia artistică a aplicanților (maxim 2 pagini A4, format PDF);
  • documente privind portofoliul de proiecte anterioare și extrase din presă, fotografii, fișiere video (maxim 1 GB).

Documentele solicitate (în format PDF) și fișierele foto/video (maxim 1 GB) vor fi transmise exclusiv prin e-mail, la adresa: simina@colectiva.ro.

Selecția
Selecția artiștilor va fi făcută de un juriu constituit din reprezentanți ai Asociației Colectiv A, iar rezultatele acesteia vor fi făcute publice pe 25 aprilie 2019.

Organizatorii vor asigura următoarele:

  • Cheltuielile privind transportul către și dinspre Cluj Napoca (exclusiv transport intern);
  • Cazare pentru artiștii selectați (în cazul unui demers artistic care necesită participarea unui număr de colaboratori mai mare de doi, artiștii selectați se obligă să găsească resursele financiare pentru participarea colaboratorilor suplimentari);
  • Onorariu pentru fiecare artist;
  • Spațiu de lucru și repetiții, sprijin logistic pentru o perioadă de maxim 30 zile;
  • Mentorat pentru fiecare echipă de artiști invitați în cadrul celor trei laboratoare;
  • Acces la echipament tehnic în funcție de disponibilitatea acestuia (video-proiector, proiectoare de lumini și sunet, fără personal tehnic specializat);
  • Facilitarea interacțiunii cu artiștii și operatorii culturali din Fabrica de Pensule și din alte spații culturale din Cluj;
  • Comunicare către publicul de profesioniști și publicul larg, în cazul unei prezentări publice, la finalul laboratorului.

Nu se asigură buget de producție, programul fiind unul de cercetare.

Vă dorim mult succes!
Echipa Colectiv A

***
Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
***
Parteneri: Fabrica de Pensule, Centrul Național al Dansului, Centrul Cultural Clujean
Parteneri media: Observator Cultural, ClujLife, cluj.com, Zile și Nopți, Scena, Modernism, Transilvania Reporter, România Pozitivă

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide