(anti) aging – după 10 ani

Întâlnirile Internaționale de la Cluj – Ediția Aniversară Online
noiembrie 26, 2021
365 zile în Germania. Teatru nou pentru copii și adolescenți Lecturi scenice și podcasturi online 6-12 decembrie 2021
decembrie 7, 2021

Concept, coregrafie, interpretare: Mădălina Dan, Mihaela Dancs

Producția: Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, E-motional Bodies & Cities/ Fundaţia Gabriela Tudor, artsf

(anti) aging este un spectacol-arhivă în permanentă construcție, creat în 2011 și conceput pentru a avea etape succesive, pe o durată de 30 de ani, până în 2041.

O arhivare artistică & biografică prin înregistrarea prezentului pentru viitor cu ajutorul camerei de filmat, într-o temporalitate proiectată, în care detalii curente de ordin personal/profesional vor fi revizitate dintr-o altă perspectiva în anul 2041.

Un cadru în care timpul, evoluția naturală a unei colaborări întinse pe o perioadă de 30 de ani și parcursul vietilor personale/profesionale devin materialul de lucru al spectacolului.

Spectacolul „(anti) aging” a avut 27 de reprezentații de la premiera din octombrie 2011 la MNAC și până în prezent.

***

„(anti)aging este un spectacol tonic şi tandru despre o vîrstă în care mocnşte amintirea unor impulsuri şi senzaţii tari. Este o hartă afectivă a viitorului, aşa cum apare el proiectat în voci prezente. E un manifest emoţional al celor-ce-vom-fi, ca şi cum am avea în mînă o fotografie din noi la diferite vîrste.”

– Mihaela Michailov (ArtAct Magazine, nr. 139/2011)

***

Mădălina DAN este absolventă a Liceului de Coregrafie Floria Capsali din Bucuresti şi a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică din București – secţia
coregrafie. În 2008 participă la programul de burse pentru dans contemporan DanceWeb Vienna. A studiat playwriting în cadrul unui master al U.N.A.T.C București. A fost artist invitat la Herberber Institute, School of Dance (Arizona State University). Din 2005 predă cursuri de dans contemporan pentru neprofesioniști organizate de Centrul Național al Dansului. Spectacolele ei au fost prezentate la Sprindance Festival Utrecht, Tanzquartier Wien, Balkan Dance Platform Novi Sad, eXplore Dance Festival București, Temps d’Images Cluj, SouthBank Center& Chisenhale Dance Space London, Fabrik Potsdam, DTW NewYork, etc.

Mihaela DANCS a studiat stomatologia. Din 2004 lucrează cu coregrafii Allyson Green, Cătălina Gubandru, Andreea Căpitanescu, Bernard Baumgarten, Florin Flueraș, Maria Baroncea & Eduard Gabia, Vava Ștefănescu, Robin Dingemans, Mădălina Dan, etc. Lucrările ei includ colaborări cu Rui Catalao (Coada Șoricelului, Follow That Summer) și Carmen Coțofană (First Steps), solo-uri (Reprogramare, Lulu’s Room, The Greatest Loss of All – adaptare dupa Art and Life – coregrafie Deborah Hay), acestea fiind prezentate în teatre, apartamente, poduri, galerii de artă, fabrici, biserici, studiouri de dans din București, Cluj, New York, San Diego, Viena, Londra, etc. Din 2009 predă cursuri de dans contemporan organizate de Centrul Național al Dansului București. În 2010 și 2012 a primit bursa de studii DanceWeb (Viena).

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide