365 zile în Germania. Teatru nou pentru copii și adolescenți Lecturi scenice și podcasturi online 6-12 decembrie 2021

(anti) aging – după 10 ani
decembrie 1, 2021
Festivalul unteatru cinematic: ultimul weekend cu spectacole disponibile gratuit pe platforma VOD accesibilă din toată țara
decembrie 9, 2021

Proiectul de artă educațională, creație teatrală și pedagogie participativă  „365 de zile în Germania. Teatru nou pentru copii și adolescenți” are în centru o amplă cercetare a fenomenului migrației, perceput din perspectiva copiilor, precum și o explorare a teatrului pentru copii și adolescenți din România și Germania. Între 6 și 12 decembrie 2021, ne propunem să reluăm online lecturile celor cinci texte de teatru pentru copii și adolescenți traduse din germană în română în cadrul proiectului. Contextul lecturilor va fi suplimentat de data această cu trei podcasturi noi despre migrație reflectate în mediile social și teatral. Josif Dumitru, un adolescent atașat unei organizații de integrare din Berlin va sta de vorbă cu asistenta socială de la aceeași organizație Mara Cîrpanu. Pedagoga teatrală Oana Cîrpanu și scenograful Dan Lancea vor vorbi despre lucrul cu copii din familii de migranți în mediul teatral din Berlin. Directorul Teatrul pentru Copii şi Tineret GONG, din Sibiu Adrian Tibu și dramaturga Mihaela Michailov vor prezenta traiectul proiectului „365 de zile în Germania. Teatru nou pentru copii și adolescenți” din care ambii au făcut parte, și ce rezultate au urmărit pe parcursul acestuia. Atât lecturile, cât și podcasturile vor putea fi urmărite și ascultate online pe orice dispozitiv (tabletă, telefon mobil, laptop) în perioada 6-12 decembrie 2021 pe platforma Vimeo, respectiv Soundcloud. În acest interval accesul la evenimente este posibil în permanență, nelimitat. Atât lecturile scenice, cât și podcasturile vor fi transmise în limba română.

Proiect realizat de Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului, în colaborare cu Goethe-Institut. Proiect finanțat printr-un buget special pus la dispoziție de Ministerul de Externe German pentru „60 Jahre Anwerbeabkommen zwischen Deutschland und der Türkei“ / „60 de ani de la acordul de recrutare dintre Germania și Turcia”.

 

Ceilalți parteneri ai proiectului de-a lungul anilor 2020 și 2021 în Germania și România au fost Centrul de Teatru Educațional Replika din București, Teatrul pentru Copii și Tineret GONG din Sibiu, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București, Fonds Soziokultur Germania, Școala Hector Peterson și Institutul Cultural Român Berlin. Proiect cultural a fost co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Goethe-Institut București. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

Spectacole-lectură online

8 tați de Tina Müller, regia Radu Apostol

De parcă aș fi hârtie de Daniela Dröscher, regia Leta Popescu

4YourEyesOnly de Esther Rolz, regia Ilinca Prisăcariu

În stele de Calle Fuhr, regia Ilinca Prisăcariu

Nori de cenușă de Lisa Wentz, regia Zsuzsánna Kovács

 

 

MODUL 2: 3 Podcasturi despre migrație din perspectiva copiilor, adolescenților și adulților care însoțesc procesul de migrație, atât din punct de vedere artistic, cât și social.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide