Gábor Tompa reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa!

CARTE NOUĂ la LiterNet * Teatru contemporan în săli de clasă – 5 texte pentru publicul tânăr
noiembrie 24, 2022
Asociația Internațională a Criticilor de Teatru România condamnă cazurile de abuz din universitățile de artă și cere măsuri pentru un mediu artistic sigur și echitabil pentru fiecare student
decembrie 11, 2022

În data de 4 decembrie la Stary Teatr din Cracovia au avut loc alegerile președintelui Uniunii Teatrelor din Europa și a consiliului director. Reprezentanții teatrelor care fac parte din Uniune l-au reales în unanimitate pe Gábor Tompa, directorul Teatrului Maghiar de Stat Cluj, în funcția de președinte, cu un nou mandat de doi ani. Din noul consiliu director al UTE fac parte: Nuno Cardoso (Teatrul Național São João, Porto, Portugalia), Florian Hirsch (Teatrul Național din Luxemburg), Tamara Vuckovic Manojlovic (Teatrul Dramatic Iugoslav, Belgrad, Serbia), Waldemar Raźniak (Stary Teatr, Cracovia, Polonia), Francisca Carneiro Fernandes (Porto, Portugalia), Csaba Antal (Budapesta, Ungaria).

În calitatea sa de președinte reales, Gábor Tompa și-a exprimat intenția de a continua activitatea începută în mandatele sale anterioare: realizarea unor coproducții internaționale, schimburi culturale și workshop-uri, organizarea în mod regulat festivalul Uniunii, extinderea Uniunii Teatrelor din Europa cu noi teatre de o calitate artistică excepțională.

Uniunea Teatrelor din Europa, a fost fondată în anul 1990 de către Jack Lang (Ministrul Culturii din Franța) și de cunoscutul regizor Giorgio Strehler (directorul Teatrului Piccolo din Milano), și a devenit de atunci una dintre cele mai importante asociații teatrale din Europa. În prezent, UTE are 26 de membri, reunind teatre cu influență națională și internațională din întreaga Europă și nu numai.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide