Asociația VAR, în parteneriat cu DGASPC Sector 6 București, Ambasada României în Regatul Spaniei (Madrid), Scoala 153 din București, Associazione Romeni & Moldavi InVeneto, Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune, Școala Gimnazială 141 Ion I.C. Brătianu București anunță premiera proiectului socio-cultural, Dia-Pozitiv.
⫸ 𝐃𝐈𝐀-𝐏𝐎𝐙𝐈𝐓𝐈𝐕 este la bază o lucrare de teatru documentar, încadrată într-o platformă web, gândită ca un labirint vizual și psihologic prin care vizitatorul trăiește o experiență unică într-un mod interactiv. Este o instalație a unei probleme sociale cu multiple straturi de interpretare și surprinzatoare ramificații intim-senzoriale.
⫸ Pe întreaga structură performativă au fost brodate povești adunate în procesul de documentare și cercetare a grupului de copii care au părinții plecați în afara țării. Unele povești sunt pe alocuri dure, chiar cu accente contondente, sunt ecouri ale unor mărturii rostite sau nerostite și acoperă un teritoriu social și emoțional mult mai larg decât cel propus inițial.
⫸ Echipa proiectul își dorește ca prin această propunere să facă vizibile și auzite vulnerabilitățile și dilemele acestor copii ai Diasporei. Prin intermediul acestei platforme virtuale, povestea fiecărui copil va fi o experiență individuală și directă cu fiecare vizitator în parte – un părinte sau o persoană aflată într-un context similar, această interacțiune luând dimensiuni terapeutice, confesionale.
⫸ Miza fundamentală a fiecărui vizitator în interiorul acestei platforme, acestui spațiu interactiv este una de conștientizare și experimentare pe calea unor recreări de situații într-un mod similar celui teatral.
⫸ Cazul particular al conceptului online interactiv al proiectului DIA-POZITIV contribuie la împlinirea misiunii sociale asumată de la început – aceea de a fi mesageri și creatori ai unei punți de comunicare între copiii din țară și părinții plecați peste granițe.
Proiectul va fi disponibil gratuit pe platforma http://www.dia-pozitiv.com începând cu 7 noiembrie 2020, ora 19.00.
𝐄𝐜𝐡𝐢𝐩𝐚:
coordonator ateliere: Iulia Dromereschi, Magda Cernea, Sorana Țopa, Vero Nica, Ioana C.
𝐝𝐨𝐜𝐮𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞: Magda Cernea & Vero Nica
𝐫𝐞𝐠𝐢𝐞: Jenniffer Corrales & Andu Dumitrescu
𝐭𝐞𝐱𝐭: Vero Nica
𝐦𝐮𝐳𝐢𝐜𝐚 𝐨𝐫𝐢𝐠𝐢𝐧𝐚𝐥𝐚̆ & 𝐬𝐨𝐮𝐧𝐝 𝐝𝐞𝐬𝐢𝐠𝐧: Cezar Stănciulescu
𝐢𝐦𝐚𝐠𝐢𝐧𝐞/𝐦𝐨𝐧𝐭𝐚𝐣/𝐩𝐨𝐬𝐭-𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐭̦𝐢𝐞/𝐚𝐧𝐢𝐦𝐚𝐭̦𝐢𝐞: Andu Dumitrescu
𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐚𝐭𝐨𝐫 & 𝐬𝐨𝐟𝐭𝐰𝐚𝐫𝐞 𝐞𝐧𝐠𝐢𝐧𝐞𝐞𝐫: Călin Moldovan
𝐜𝐨𝐧𝐬𝐮𝐥𝐭𝐚𝐧𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐦𝐨𝐯𝐚𝐫𝐞: Mihai Pilcă
𝐞𝐱𝐩𝐞𝐫𝐭 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐜𝐢𝐚𝐫: Mădălina Vlad
𝐦𝐚𝐧𝐚𝐠𝐞𝐫 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭: Vero Nica
𝐃𝐢𝐬𝐭𝐫𝐢𝐛𝐮𝐭𝐢𝐚 𝐢𝐧 𝐨𝐫𝐝𝐢𝐧𝐞𝐚 𝐚𝐩𝐚𝐫𝐢𝐭𝐢𝐞𝐢:
Vlad Nemeș
Anca Pitaru
Ela Alexandrina Borteanu (vocea copilului)
Ovidiu Ușvat
Arcadie Rusu
Ionuț Iftimiciuc (vocea Fricii)
Vero Nica
________________________________________________________________________
Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.
Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.
Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide