Cristina Modreanu
Redactoare-șefă, co-fondatoare Scena.ro
Critic de teatru și curatoare de artele spectacolului, Cristina Modreanu are un doctorat în Teatru de la Universitatea Națională de Teatru și Film București și este autoarea mai multor volume despre teatrul românesc și a numeroase articole în reviste culturale și academice din România și din străinătate. Modreanu este co-fondatoare a revistei și redactoarea-șefă a Scena.ro din 2008.
Din 2011 este președinta Asociației Române pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS), care editează revista Scena.ro.
www.cristinamodreanu.comOana Cristea Grigorescu
Redactoare-șefă adjunctă Scena.ro
Oana Cristea Grigorescu este critic de teatru și jurnalist, redactor de teatru radiofonic la Radio România București, unde a produs numeroase audio drama premiate în festivalurile internaționale de profil. Are un doctorat la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj. Scrie cronică de teatru și are numeroase contribuții la dosare și volume colective de teatru. Este membru fondator al revistei Capital Cultural. Este redactor-șef adjunct al revistei Scena.ro din 2023.
Ilinca Urmuzache
Coordonatoare proiecte
Diana Parpalea
Comunicare & Coordonatore distribuție
Lucia Mihai
Coordonatoare distribuție
Rubrici
Marian Popescu
Marian Popescu este profesor asociat al universităților din București (unde conduce CARFIA, Centrul pentru Integritate Academică) și din Cluj-Napoca (“Babeș-Bolyai”, unde conduce doctorate pe domeniul Teatru și Artele spectacolului). Autor a șapte cărți despre domeniul teatrului și culturii, expert independent în artele spectacolului, politici culturale, literatură, traducător din dramaturgia de limbă engleză, co-fondator al UNITER și primul său vicepreședinte executiv pentru care a inițiat prima editură teatrală după 1989, UNITEXT, și concursul de dramaturgie “Piesa anului. În prezent, lucrează la o cercetare despre Voce în spațiul public.
www.marianpopescu.arts.roMirella Patureau
Cercetător asociat, Thalim/Arias, CNRS, Centre National de la Recherche Scientifique - Centrul Național de Cercetare Științifică) din Paris, programul transferuri culturale/teatru documentar.
Are un doctorat in studii teatrale la Paris III, Sorbonne nouvelle, 1985 cu teza: "Intelectualii și Puterea. Istoria unei confruntări în teatrul român contemporan."
Traduce în franceză piese din tînăra dramaturgie românească (Gianina Cărbunariu, Alina Nelega, Saviana Stănescu, Nicoleta Esinencu, Maria Manolescu, David Schwartz, Eugen Jebeleanu) și publică articole de specialitate în mai multe periodice din Franța, România și străinatate. Colaborează cu Scena.ro din 2012.
Saviana Stănescu
Saviana Stănescu este dramaturg româno-american, profesoară și ARTivistă care locuiește la New York și Ithaca. Printre piesele ei se numără Aliens with extraordinary skills, Ants, Lenin’s Shoe, Useless, For a Barbarian Woman, Toys, Bechnya, Hurt (Best American Short Plays 2012), Waxing West (2007 NY Innovative Theatre Award). Saviana are un masterat în Studii Performative și unul în scriere dramatică de la New York University și un doctorat de la UNATC București. În prezent este profesor asociat de scriere dramatică și teatru contemporan la Ithaca College.
www.saviana.comFlorentina Bratfanof
Din 2011 Florentina Bratfanof are o rubrică permanentă în revista Scena.ro denumită Casting Toolkit în care scrie despre procesul de casting pentru teatru și film. Florentina Bratfanof lucrează exclusiv ca director de casting pentru proiecte de teatru și de film. A lucrat la filmele Touch Me Not (conceput și regizat de Adina Pintilie, Ursul de Aur la Berlinale 2018), Afacerea Est (scris și regizat de Igor Cobileanski), Un om la locul lui (scris și regizat de Hadrian Marcu) și pentru numeroase scurtmetraje.
www.florentinabratfanof.comhttp://www.imdb.com/name/nm7597067/
Mihaela Michailov
Visky András
Irina Wolf
Oltița Cîntec
Colaboratori
Leta Popescu
Mircea Sorin Rusu
Daria Ancuța
Miruna Grozav
Ioana Vlădău-Babii
Corectură
Ciprian Marinescu
co-fondator Scena.ro
Ciprian Marinescu este jurnalist, manager cultural și traducător de piese de teatru din germană în română și viceversa. În ultimii 15 ani a inițiat și desfășurat o serie de colaborări și festivaluri în domeniul teatrului și dansului contemporan din România și Germania. A lucrat la Teatrul Național Timișoara, în cadrul companiei de dans contemporan fabrik din Potsdam, la Institutul Cultural Român din Berlin și la teatrul HAU Hebbel am Ufer din Berlin. La HAU a coordonat programul de rezidență Houseclub pentru artiști care lucrează împreună cu copii și tineri de la Școala Hector Peterson din Kreuzberg și a coordonat proiecte cu școli din cinci cartiere din Berlin.