MACAZ – Teatru Coop. și Asociația ADO lansează: Școala de teatru politic 2019

Drama 5 – rezidențe de scriere dramatică. Ediția a IV-a, 2019 la Reactor de creație și experiment, Cluj
martie 6, 2019
Sezonul femeilor regizor la Cinemateca Românească de la ICR Londra debutează cu „Luna de miere” şi „Afterparty”
martie 16, 2019
Școala de teatru politic este un proiect de rezidențe artistice care se adresează studenților, masteranzilor și absolvenților din ultimii 3 ani ai tuturor secțiilor facultăților de teatru din întreaga țară.
În urma primei ediții a Școlii de Teatru Politic a fost realizat spectacolul Fuckultate care se joacă în prezent la MACAZ în cadrul Stagiunii de teatru politic 2018-2019.
Școala de teatru politic oferă cadrul pentru a experimenta metode și tehnici de teatru politic. Timp de două luni (aprilie-mai 2019) 6 artiste și artiști de teatru vor participa la ateliere de teatru politic, vor lucra în echipă și vor parcurge toți pașii pentru realizarea unui spectacol.
Rezidența este alcătuită din 3 părți. În prima parte, cei 6 artiști rezidenți vor lucra împreună la definitivarea conceptului și direcției de lucru în cadrul unei serii de ateliere coordonate de artiste/artiști și teoreticiene cu experiență în teatru documentar, teatru politic și teorie critică:
· atelier de teorie politică (coordonat de Laura Sandu și David Schwartz)
· atelier de concept și metode de documentare (coordonat de David Schwartz)
· atelier de scriere dramatică (coordonat de Alice Monica Marinescu și Mihaela Michailov)
· atelier de actorie (coordonat de Katia Pascariu și Andrei Șerban)
În partea a doua a rezidenței, pornind de la experiența și materialul adunate în cadrul atelierelor, cei 6 rezidenți vor lucra la un spectacol colectiv de teatru politic care va avea premiera la Macaz în luna mai.
În partea a treia a rezidenței, în perioada septembrie-octombrie 2019, spectacolul va fi itinerat în Cluj, Sibiu și Iași.
IMPORTANT – căutăm actori, regizori, dramaturgi, muzicieni, scenografi, coregrafi și nu numai ne adresăm tuturor secțiilor din cadrul facultăților de teatru și film din țară, și în cazuri excepționale (adică argumentele din aplicație) sunt admise și persoane de la alte facultăți.
Toate persoanele selectate pentru rezidență vor participa la realizarea spectacolului și vor fi remunerate. Rezidența va începe pe 1 aprilie 2019. Atelierele, repetițiile și premiera spectacolului vor avea loc la MACAZ – Bar Teatru Coop. (Calea Moșilor nr. 106, București). Se asigură transportul și cazarea pentru persoanele din afara Bucureștiului.
Aplicațiile pentru rezidență se trimit prin completarea formularului la adresa:
Termenul limită pentru completarea aplicației este 10 martie 2019.
Școala de teatru politic este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național – AFCN

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide