Cultul Personalității, cea mai nouă producție Giuvlipen în premieră la Macaz Teatru Coop

Homefest – ediția a V-a
septembrie 13, 2018
“Medea’s Boys” la Teatrul Apollo111
septembrie 20, 2018

Pe 28 septembrie compania de teatru rom Giuvlipen lansează la Macaz Teatru Coop. o nouă producție teatrală în regia lui Mihai Lukacs: „Cultul Personalității”.

Într-o atmosferă efervescentă, de talk-show televizat, participăm la dialogul fictiv al celor mai notorii trei nume din istoria comunismului românesc: Gheorghe Gheorghiu Dej, Ana Pauker și Nicolae Ceaușescu. Ocazie unică în studioul emisiunii de analiză politică „Cultul personalității“ să cunoaștem punctele de vedere ale celor trei lideri români controversați, despre o perioadă istorică esențială, însă aproape uitată: comunismul post-belic al anilor ‘50. Muzica live și hiturile din epocă întregesc atmosfera pe platou.

Pe fondul unei acute lipse de reprezentare istorică a acestei perioade – a cărei amintire ne situează mai degrabă pe un teren de speculație afectivă, decât în spațiul adevărurilor obiective – spectacolul își propune să genereze o discuție mai largă despre relații de putere, cultul personalității, raportul dintre femei și bărbați în structurile de partid, anti-semitism și cosmopolitism.

Spectacolul, sub forma unei comedii negre, este o scurtă istorie, puțin cunoscută a Partidului Comunist din România, cu luptele interne pentru putere și dezvoltarea cultului personalității. Ce mai poate fi relevant din arhivele comunismului și cum ne raportăm la un trecut despre care ne este greu să vorbim azi?  Mihai Lukacs

Spectacolul „Cultul personalității”, realizat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național, contribuie totodată, împreună cu celelalte producții ale companiei de teatru feminist rom, Giuvlipen, la dezvoltarea unui Teatru Rom în Romania, prin creșterea repertoriului, creșterea vizibilității producțiilor teatrale realizate de actori romi, și conectarea teatrului rom la publicul larg, prin abordarea de teme relevante pentru societatea românească în general.

Distribuția:

Oana Rusu – Ana Pauker, Andrei Șerban – Gheorghe Gheorghiu Dej, Raj Alexandru Udrea – Nicolae Ceaușescu

Echipa artistică:

Mihai Lukacs – scenariu și regie, Iulia Toma – scenografie, Rek Abu – sound design, Claudiu Cobilanschi – video art, Nicky Stevens – compoziție muzicală, Ioana Maria Marin – grafică

Parteneri media:

Decât o Revistă, Gazeta de Artă Politică, Radio România Cultural, Radio7, Revista Cultura, TVR

Pentru mai multe informații, vă așteptăm mesajele pe e-mail, la giuvlipen@gmail.com sau  lavinia.mandache@gmail.com

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide